Massage

Massage Vaxholm
Önskar du boka tid för massage i Vaxholm är Åsa e vår erfarna och välutbildade massageterapeut.
Hon behärskar de flesta tekniker inom massagekonsten och ser alltid till att anpassa behandlingen  efter just dina önskemål och behov.
Syftet med massagen är att släppa på muskelspänningar för att uppnå avslappning, vara avstressande och samtidigt vitaliserande.
När du bokar din tid behöver du välja hur lång tid din behandling ska vara men vet du inte vilken massageform som passar dig bäst kan du bestämma det i samråd med Åsa. 
Här nedan kan du läsa mer om de olika formerna av massage som Åsa erbjuder och förhoppningsvis ge dig en inblick i vad som kan passa dig bäst.

Också kallad svensk massage är en knådning av musklerna för att uppnå en större avslappning och ökad cirkulation i musklerna. Beroende på dina önskemål kan  man variera och anpassa massagen från en ganska mjuk massage till en rejäl ganska tuff knådning, du bestämmer.

Är en rejäl mer kraftfull massage där massageterapeuten ofta använder sina armbågar och underarmar för att få ett ökat tryck. Passar dig som vill att din massage ska kännas och det gör inget genomköraren även känns lite dagen efter.

En avslappnande lugnande massage som sker med medvetna strykningar som följer ett visst rörelsemönster. På det här viset aktiveras hormonet oxytocin även kallat lyckohormonet som ger en känsla av välbehag. 

Eller behandlande massage. Väljer du när du har ett problem t.ex stela axlar eller kramp i sätesmuskeln som du vill att terapeuten ska rikta in sig på. I behandlingen ingår massage, knådningar, pressur på triggerpunkter och även stretching

Lymfsystemet är på sätt och vis kroppens avloppssystem. Meningen med massagen är att stimulera cirkulationen så att den ökar och blockeringar släpper. Passar dig som har svullnad, trötthetssymptom eller smärta i kroppen

Thaimassage

Massage i Vaxholm
Kanlaya är vår Thaimassör utbildad i Thailand och med tio års erfarenhet här i Vaxholm.  Thaimassage skiljer sig från den svenska klassiska massagen bland annat genom att du ligger på en säng istället för på en massagebrits. De andra skillnaderna kan du läsa om nedan under presentationerna av de olika massageformerna.
Här kan du läsa mer på Kanlayas egen hemsida https://www.kanlayasthaimassage.se/#main

Thaimassage ges vanligen med kläder på och utan olja. Vi erbjuder som alternativ även Thai massage med olja. Thaimassage brukar beskrivas som en blandning av akupressur, yoga och shiatsu. Massören använder inte bara sina händer utan hela kroppen, till exempel underarmar, armbågar, knän och fötter. Efter en massagesession brukar den masserade känna sig avslappnad och uppiggad på samma gång och musklerna känns utstretchade. Thaimassage brukar upplevas som avslappnande, avstressande och vitaliserande och är därför bra för alla som behöver varva ner eller har stressrelaterade problem.

Oljemassagen har en balanserande effekt på kropp & själ och ger dig ny energi. Den är väldigt avkopplande och man behandlas med kroppstempererad Thailändsk olja och Thailändska örter som ökar blodcirkulationen och mjukar upp musklerna. Massagen löser upp spänningar i hela kroppen och har gynnsamma effekter på huvudvärk, spända muskler, stress, reumatisk värk samt sömn och cirkulationsbesvär.
Under behandlingen frigörs ”lugn- och ro hormonet” Oxytocin som ökar det fysiska och psykiska välbefinnandet.

Fötterna är en viktig del av vår kropp som påverkar vår hälsa och det är kanske därför det kan spåras tillbaka mer än 2000 år då man redan visste att många sjukdomar kunde botas med fotmassage.
Jag arbetar med fotens Reflex Zoner och använder en tryckteknik för att stimulera speciella punkter under foten. Det balanserar Er kropp och ger Er känslan av välbefinnande tillbaka.
Fotmassage är också ett bra sätt att förbättra blodcirkulationen och lindra ryggsmärtor, magproblem och sömnsvårighet. Efter en timmes fotmassage kommer du att känna dig avslappnad, lugn och varm.

En present till någon du bryr dig om

Önskar du ge bort ett presentkort fyller du i formuläret här bredvid, antingen kommer du in och hämtar det eller så skickar vi det till dig. Skriv summan du vill ge och vilken typ av behandling det gäller.

presentkort